'Weer een wedstrijd die moest gewonnen worden, en tot en met de rust zat het erin, maar dan kwam voor HBBC die fatale 3e kwart. BBC Nila neemt de beste start. (0 – 5) en blijft steeds enkele punten voorop. In de 7e minuut komt de thuisploeg tot op 1 punt terug 13 – 14. Maar krijgt dan een 6 – 13 te slikken. Een zwak verdedigende thuisploeg laat de bezoekers 27 punten scoren in het eerste kwart. (19 – 27)

In het tweede kwart worden de bezoekers tot 10ptn beperkt en Verbeeck van HBBC scoort enkele korven zodat  Herentals op en over Nijlen  gaat. Rust 38 -37.

In het derde kwart bakt de thuisploeg er niets van, 6ptn op 10 minuten en de bezoekers nemen de wedstrijd in handen 44  – 52. Balverliezen, een zwakke afwerking en de bezoekers die 27 punten scoren zorgen ervoor dat de punten verdiend naar Nijlen gaan.

Het is niet 5 na 12 voor HBBC maar bijna half een,  willen ze het verblijf in eerste provinciale nog veilig stellen.  Willy Verstappen / NNieuws.